Start stop not ready.

jeepin48

Well-Known Member
First Name
Jake
Joined
Sep 10, 2020
Messages
336
Reaction score
313
Location
Michigan
Vehicle(s)
JT Overland 3.0L
Occupation
Engineer
Due to the warm weather we had sense my last visit the start stop has been working for 3 days. Took it in today and told them that the system is working for now. They agreed there was no sense in leaving it there for the day being that there is technically nothing wrong. It’s been documented and we will be seeing if the issue returns with the cold weather. It’s been mid 30s all week and tonight it’s going to drop to -16 and a high of 5 tomorrow and back into the negatives again tomorrow night. I am certain the condition will return with the cold. My best guess is that the def heater is drawing the battery down keeping things from freezing. Once the battery is depleted to a certain point the def heater is cut off and that is what led to my frozen def last week. So the saga continues. I’m debating on a battery tender and block heater. Or to just buy a winter rat and store the gladiator every winter. I could lease a Subaru and only run it in winter, keep the salt and miles off my rig lol. Drastic measure for a simple problem haha.
I just added this to my JTD.... https://no.co/genius2d
My battery will get really low when I drive my Subaru too much. ;)
Advertisement

 
OP
OP
Glad_he_ate

Glad_he_ate

Well-Known Member
Joined
Jun 11, 2021
Messages
243
Reaction score
258
Location
Mexico ny.
Vehicle(s)
2021 gladiator Willie's ecodiesel
Occupation
Union electrician
I will likely be adding one of those soon. On way home from dinner we hit -1 F and the battery charging message came back on. Of course I won’t be able to duplicate it on Monday when the dealer is back open and it’s 33 outside… this and a block heater are in my near future I believe.
 

freebird_78

Well-Known Member
Joined
Feb 3, 2021
Messages
67
Reaction score
104
Location
NM
Vehicle(s)
JTRD
I have not scanned this thread but has this been posted here?

https://www.jlwranglerforums.com/forum/threads/ibs-clear-reset.67955/

I charged both my batteries seperately last week and followed this IBS reset.. Boom 2 days later start/stop works! I will add that I believe I damaged one of my charges on the Lithium battery-it did not charge @ 6v 2amp.. The lithium battery did charge @ 12v 2amp AMG setting on a different charger
That seems to have fixed mine too.

https://www.jeepgladiatorforum.com/...-not-ready-battery-charging.52256/post-875185

Not sure what you're referring to about "lithium battery" though. The main battery is 700CCA AGM and the AUX is 200CCA AGM.
 

ShadowsPapa

Well-Known Member
First Name
Bill
Joined
Oct 12, 2019
Messages
13,060
Reaction score
13,555
Location
Runnells, Iowa
Vehicle(s)
'20 JTO, '21 WK2, '82 SX4, '73 P. Cardin Javelin
Occupation
Retired auto mechanic, frmr gov't ntwrk security admin
Vehicle Showcase
3
Advertisement

 
Advertisement
Top